Samhällsfastigheter

Inom samhällsfastigheter, tidigare Svenska Vårdbyggen, är vårt största område vårdboenden men vi kommer även att satsa på andra former av samhällsfastigheter. Vi har arbetat fram en mycket givande och lyckosam process för att utveckla vårdboenden. Förenklat innebär detta att vårt arbete alltid börjar inifrån med utgångspunkt i de boendes och personalens centrala behov. Därifrån jobbar vi oss utåt via lokalernas tillgänglighet och teknik, byggnadens arkitektur, utomhusmiljö och slutligen samhällsansvar.

Vi lägger stor vikt vid att utomhusvistelsen skall vara en unik kvalitetshöjare för våra vårdboenden. Vår utgångspunkt är att en aktiverande och sinnlig utemiljö har mycket positiva effekter på hälsa och mentalt välmående hos alla människor. I många av våra vackra trädgårdar har vi vattendammar, odlingar, gångstigar och gymredskap anpassade även för äldre. På så sätt vill vi skapa en varierande utemiljö som stimulerar alla sinnen.

Vi strävar efter att skapa en varm hemkänsla utan institutionsprägel. Detta gör det lättare för boende att anpassa sig till sin bostad, främjar trivseln och livskvaliteten. Vi lägger stor vikt vid välkomnande entréer, olika sittgrupper, spa med bubbelbadkar, färgsättning, belysning och möbler som är anpassade för äldre och rörelsehindrade.

Vi vill hålla en gedigen standard med lägenheter som värnar de boendes integritet och med tydliga gränser till den egna bostaden. Några av lägenheterna i våra hus är sammankopplande för att kunna erbjuda parboende.

Process- och värderingsdrivet arbetssätt

För att åstadkomma en perfekt anpassad och omhändertagen miljö har vi valt att arbeta process- och värderingsdrivet där vi fokuserar på ett antal värdeord:

Trivsamt
Våra vårdboenden planeras och utvecklas utifrån tanken att de boende och personalen ska få ta del av en stimulerande omgivning som erbjuder såväl umgänge som nya intryck. Det innefattar både inomhus- och utomhusmiljö.

Engagemang
Vi är med från början och tar sedan ansvar genom hela kedjan, inte minst under den viktigaste tiden – åren då boendet faktiskt används. Vi är kort sagt en aktiv och engagerad hyresvärd.

Utveckling
Vi ser till att ständigt utvecklas genom att hela tiden inkorporera nya och smartare lösningar i våra projekt. Vi tar tillvara erfarenheter och kan därmed sikta ännu högre. Vår höga ambition att skapa bra boenden hjälper oss att vara i ständig utveckling.

Personligt
Att personligen följa upp verksamheten i vårdboendet är en naturlig del i vårt ansvarstagande. Vi tar kontakt med föreståndaren och är måna om att få reda på vad som fungerar bra och vad vi kan utveckla. Vi är ett litet företag med korta beslut – aldrig längre bort än ett telefonsamtal.

Hållbart
Ett bra vårdboende ska tåla tidens tand och vara en bestående investering för flera generationer. Det innefattar driftsekonomi, klimatsmart teknik och en tidlös, vacker arkitektur som passar väl in i den befintliga miljön.

Genomförda projekt

Öland, Västerås

Vårdboendet Öland ligger i Västerås och består av 54 lägenheter, varav flera har stora balkonger i söderläge. Fastigheten har en tydlig prägel av behaglig livskvalitet med egen spa-avdelning med bubbelbad och relaxavdelning. Öland har dessutom en vinterträdgård och uteträdgård med damm, planteringar, träningsredskap, bersåer och skyddade sittplatser. De eluppvärmda bänkarna gör att det är skönt att vistas utomhus även vintertid.

Murteglet, Helsingborg

Murteglet innehåller 56 lägenheter för vårdboende. Det gedigna tegelhuset byggdes 1995 och har fördelen av ett centralt läge i Helsingborg.

Ragnvallagården, Helsingborg

Ragnvallagården innehåller 60 lägenheter för vårdboende. Boendet består av sex avdelningar, varav två är anpassade för demensvård. Fastigheten, som byggdes 1994, har ett naturnära läge i Helsingborg.

Ljustadalen, Sundsvall

Ljustadalen i Sundsvall innehåller 34 lägenheter för vårdboende. Fastigheten byggdes om 1998.

Sandelska Huset, Uppsala

Sandelska huset innehåller 54 lägenheter för vårdboende. Huset ligger vackert beläget i Gamla Uppsala på cykelavstånd från centrum. Området omkring Sandelska huset är som gjort för utevistelse, med bilfria gångstråk med trevliga promenadslingor. För besökare finns goda kommunikationer med bussförbindelser inpå knuten.

Fortuna, Uppsala

Fortuna ligger i Sävja, strax norr om Uppsala. Fastigheten innehåller 40 lägenheter för vårdboende. Det unika med Fortuna är dess inriktning mot boende med finska som modersmål. Det innebär bland annat att boendet har finsktalande personal och naturligtvis en bastuanläggning! Trädgården är skapad för aktiv utevistelse med gångslingor, redskap, lusthus, vattenspel och utegrill.

Dolomiten, Norrtälje

Vårdboendet Dolomiten i Norrtälje innehåller 54 lägenheter. Fastigheten har en stor trädgård där miljön är skapad för en aktiv utevistelse med träningsredskap, gångslinga, utegrill och växthus. Dolomiten har ett genomgående trädgårdskoncept med stora altaner, äppellund och bärbuskar i trädgården.

Björsjö, Gävle

Vårdboendet Björsjö ligger i Gävle och består av 54 lägenheter. Här finns en skyddad trädgård med planteringar, träningsredskap, bersåer och sittplatser. Fastigheten har stora, härliga foajéer med entresoll, samt en spa-avdelning i en indragen vindsvåning. Björsjö ligger naturnära i ett trevligt bostadsområde med dagis och skola alldeles intill.

Gränby, Uppsala

Gränby har 75 lägenheter för vårdboende. Fastigheten ligger centralt i Uppsala, bekvämt nära köpcentrum och idrottsanläggningar. Högst upp i huset finns 30 bostadsrätter av varierande storlek. För vårdboendet finns en skyddad trädgård för utevistelse och bostadsrätterna har gemensam takterrass i soligt läge.

Skånsta, Åkersberga

Vårdboendet Skånsta består av 40 lägenheter i fyra avdelningar och ett samlingsrum för gemensamma aktiviteter. Tvåvåningshuset ligger nära grönområden och har även en stor trädgård. I fastigheten finns lokal för annan typ av verksamhet, som till exempel hårvård, fotvård eller liknande. Vårdboendet ligger i ett äldre villaområde med närhet till buss, förskola, matbutik och Länsmansgården.

Kalvsvik, Jordbro

I Jordbro består vårdboendet av 79 lägenheter med gångavstånd till centrum och pendeltåg. I området har nya radhus och lägenheter byggts. Förskola ligger intill.

 

Kallhäll, Järfälla

Vårdboendet i Kallhäll består av 54 lägenheter. Fastigheten ligger nära Kallhälls centrum och pendeltågsstation. Boendet har en underbar närhet till Bolinders strand vid Mälaren. För besökare är det smidigt att ta sig till Kallhäll då kommunikationerna är goda med bushållplats utanför huset.

 

Kommande projekt

Haken, Sollentuna

Haken kommer innehålla 54 lägenheter och vårdboendet tas i drift våren 2021. Det ligger i ett trevligt villaområde med gångavstånd till Sollentuna centrum och pendeltåg.

Dagliljan, Södertälje

Vårdboendet Dagliljan kommer att ha 80 lägenheter och en förskola i bottenplan. I området planeras också för nya radhus och lägenheter.

Tenstaterrassen, Stockholm

Tenstaterassen är ett planerat projekt med 80 lägenheter för vårdboende. Området ligger i anslutning till Järvafältet med goda kommunikationer och närhet till knutpunkten Barkarby. I anslutning till vårdboendet planeras även trygghetsboende.

Gudö, Haninge

Gudö är ett planerat projekt med olika upplåtelseformer. Det ligger naturnära i ett nytt utvecklingsområde där det även kommer att byggas många olika bostäder, allt från villor och radhus till flerfamiljshus.

Roslags Näsby, Täby

I Roslags Näsby i Täby är Svenska Stadsbyggen en av byggherrarna för området och kommer att uppföra en byggnad med 100 vårdbostäder och en förskola för 120 barn. Med föreningen av vårdboende och förskola vill vi skapa ett socialt kvarter med goda förutsättningar för möten över generationsgränserna. En hälsofrämjande miljö med stort fokus på gemensamma utrymmen, grönska och ekosystemtjänster. Ett entrékafé i markplan ger byggnaden en öppenhet mot gatan som berikar stadsmiljön. Fasader i trä ger huset ett vänligt intryck samtidigt som det åldras vackert. (Arkitekt KOD).

Årby Norra, Eskilstuna

Planering pågår för 80 vårdbostäder, förskola och trygghetsboende.

Semaforen, Nässjö

Centralt i Nässjö planeras för 80 vårdbostäder.

Lillängen, Mariestad

Centralt i Mariestad planeras för 60 vårdbostäder.

Strömsbro, Gävle

Planering pågår för 60 vårdbostäder.

Nytt vårdboende med 79 lägenheter byggs i Jordbro

Publicerat: 17 Februari 2019. Uppdaterat 16 November.

Kallhäll under uppförande

Första spadtag, najtag i Jordbro

Jordbro under uppförande

Läs mer

Nytt vårdboende med 54 lägenheter byggs i Kallhäll

Publicerat: 17 Februari 2019.

Läs mer

Nytt Vårdboende i Åkersberga

Nu har vi öppnat 40 nya vårdbostäder på Kantarellvägen i Åkersberga. Boendet ligger naturnära med Ica butik intill. I bottenvåningen finns en lokal på ca 84 kvm att hyra. Här ser vi gärna ett café, frisör eller fotvård.

Läs mer

75 Vårdbostäder nu Inflyttat!

75 vårdbostäder nu inflyttat i Gränby, Uppsala.

Läs mer

Industrifastighet i Järfälla

Järfälla tomt 25 000 kvm vid Bruttovägen. Här färdigställer vi idag ett industrihus på c:a 14 000 kvm med första inflyttning i april 2018.

Läs mer

Roslags Näsby

I Roslags Näsby i Täby är Svenska Stadsbyggen en av byggherrarna för området och kommer att uppföra en byggnad med 95 vårdbostäder och en förskola för 120 barn. Med föreningen av vårdboende och förskola vill vi skapa ett socialt kvarter med goda förutsättningar för möten över generationsgränserna. En hälsofrämjande miljö med stort fokus på gemensamma utrymmen, grönska och ekosystemtjänster. Ett entrékafé i markplan ger byggnaden en öppenhet mot gatan som berikar stadsmiljön. Fasader i trä ger huset ett vänligt intryck samtidigt som det åldras vackert. (Arkitekt KOD).

Läs mer

30 Unika lägenheter nu under tak!

Story 5-6-7 uppförs intill Råbyvägen i Gränby och är ett vackert, arkitektritat hus i 7 våningar med bostadsrätter i varierande storlek som alla har en unik karaktär och personlighet.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att göra din intresseanmälan för projektet för att få mer information.

Se Aktuell video från Story 5-6-7

Läs mer

Välkommen upp på taket! Lördag den 16e September. Först till kvarn gäller!

Ni som anmält intresse för Story 5-6-7 är nu välkomna till en exklusiv förhandsvisning av lägenhetsstommarna.

Maila och boka in er på den tid som passar till johanna.rosander@riksmaklaren.se

STORY 5-6-7

Läs mer

75 nya vårdbostäder centralt i Uppsala!

Nu bygger vi 75 vårdbostäder nära Gränbypark i Uppsala. Ett nytt område växer fram med både bostäder och lokaler. Vårdboendet får en skyddad gård för utevistelse.

Inflyttning sommaren 2018.

Läs mer

Nu bygger vi 40 nya vårdbostäder i Åkersberga!

De nya vårdbostäderna ligger naturnära med både bussförbindelse och matbutik intill. I bottenvåningen finns ett par lokaler för uthyrning. Här ser vi gärna en frisör, fotvård eller liknande service.

Inflyttning sommaren 2017.

Läs mer