Industrifastigheter

Inom vårt affärsområde industrifastigheter, en verksamhet som ligger i dotterbolaget Svenska Stålbyggen, förvärvar, förädlar och förvaltar vi projektfastigheter och tomter både med och utan befintliga hyresgäster.

Utgångspunkten för vår affär är långsiktighet, både i ägande av fastigheter och i relationerna med våra hyresgäster. Det ger möjligheter att anpassa fastigheterna efter hyresgästernas behov och ha en hyresnivå som passar båda parter.

Vi är en liten organisation och kan som sådan vara flexibla, snabbfotade och snabba till beslut. Samtidigt har vi mångårig kompetens inom industrifastigheter och kan ta oss an även fastigheter i stort utvecklingsbehov, med eftersatt underhåll och stort ombyggnads-/moderniseringsbehov.

Våra fastighetsprojekt

Köping

Fastigheten Sjötullen 1:9 på 11 000 m2 byggnad och ca 25 000 kvm tomt förvärvades år 2005. Fastigheten är uthyrd till Tibnor AB och har byggts ut och anpassats efter hyresgästens önskemål.

Eskilstuna

Fastigheten Lyktan 4 på 6 100 m2 och ca 25 000 kvm tomt förvärvades år 2006 från Hultafors AB. Fastigheten har genomgått en omfattande renovering och anpassning. Hyresgäster är nu Jeba Pulverlackering, Kemiska Tvätten och Kunskapscompaniet Gymnasium.

Järfälla

Järfälla tomt 25 000 kvm vid Bruttovägen. Här har vi idag färdigställt ett industrihus på c:a 14 000 kvm. Hyresgäster är Sodexo, Aratron och KMC.

Linköping

Fastigheten Mejseln 1 omfattar 2 664 kvm byggnad, 5 541 kvm tomt och förhyrs till Linköpings Stål AB, en Tibnorägd återförsäljare av stål.

Falköping

Fastigheterna Bajonetten 3,4,5 och Falevi 3:2 och 3:3 omfattar totalt 3 390 kvm byggnad, 14 990 kvm tomt och hyrs av Tappers Stål och Metaller AB, en Tibnorägd återförsäljare av stål.

Kil

Fastigheten omfattar totalt 3 832 kvm byggnad, 10 613 kvm tomt och hyrs av EO Stål AB, en Tibnorägd återförsäljare av stål.

Lund

Fastigheten Lund Flintan 1 omfattar ca 1200 kvm och disponeras av Lunds Djursjukhus.

Nytt vårdboende med 79 lägenheter byggs i Jordbro

Publicerat: 17 Februari 2019. Uppdaterat 16 November.

Kallhäll under uppförande

Första spadtag, najtag i Jordbro

Jordbro under uppförande

Läs mer

Nytt vårdboende med 54 lägenheter byggs i Kallhäll

Publicerat: 17 Februari 2019.

Läs mer

Nytt Vårdboende i Åkersberga

Nu har vi öppnat 40 nya vårdbostäder på Kantarellvägen i Åkersberga. Boendet ligger naturnära med Ica butik intill. I bottenvåningen finns en lokal på ca 84 kvm att hyra. Här ser vi gärna ett café, frisör eller fotvård.

Läs mer

75 Vårdbostäder nu Inflyttat!

75 vårdbostäder nu inflyttat i Gränby, Uppsala.

Läs mer

Industrifastighet i Järfälla

Järfälla tomt 25 000 kvm vid Bruttovägen. Här färdigställer vi idag ett industrihus på c:a 14 000 kvm med första inflyttning i april 2018.

Läs mer

Roslags Näsby

I Roslags Näsby i Täby är Svenska Stadsbyggen en av byggherrarna för området och kommer att uppföra en byggnad med 95 vårdbostäder och en förskola för 120 barn. Med föreningen av vårdboende och förskola vill vi skapa ett socialt kvarter med goda förutsättningar för möten över generationsgränserna. En hälsofrämjande miljö med stort fokus på gemensamma utrymmen, grönska och ekosystemtjänster. Ett entrékafé i markplan ger byggnaden en öppenhet mot gatan som berikar stadsmiljön. Fasader i trä ger huset ett vänligt intryck samtidigt som det åldras vackert. (Arkitekt KOD).

Läs mer

30 Unika lägenheter nu under tak!

Story 5-6-7 uppförs intill Råbyvägen i Gränby och är ett vackert, arkitektritat hus i 7 våningar med bostadsrätter i varierande storlek som alla har en unik karaktär och personlighet.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att göra din intresseanmälan för projektet för att få mer information.

Se Aktuell video från Story 5-6-7

Läs mer

Välkommen upp på taket! Lördag den 16e September. Först till kvarn gäller!

Ni som anmält intresse för Story 5-6-7 är nu välkomna till en exklusiv förhandsvisning av lägenhetsstommarna.

Maila och boka in er på den tid som passar till johanna.rosander@riksmaklaren.se

STORY 5-6-7

Läs mer

75 nya vårdbostäder centralt i Uppsala!

Nu bygger vi 75 vårdbostäder nära Gränbypark i Uppsala. Ett nytt område växer fram med både bostäder och lokaler. Vårdboendet får en skyddad gård för utevistelse.

Inflyttning sommaren 2018.

Läs mer

Nu bygger vi 40 nya vårdbostäder i Åkersberga!

De nya vårdbostäderna ligger naturnära med både bussförbindelse och matbutik intill. I bottenvåningen finns ett par lokaler för uthyrning. Här ser vi gärna en frisör, fotvård eller liknande service.

Inflyttning sommaren 2017.

Läs mer