Industrifastigheter

Inom vårt affärsområde industrifastigheter, en verksamhet som ligger i dotterbolaget Svenska Stålbyggen, förvärvar, förädlar och förvaltar vi projektfastigheter och tomter både med och utan befintliga hyresgäster.

Utgångspunkten för vår affär är långsiktighet, både i vårt ägande av våra fastigheter och i våra relationer med våra hyresgäster. Det ger möjligheter att anpassa fastigheterna efter hyresgästernas behov och ha en hyresnivå som passar båda parter.

Vi är en liten organisation och kan som sådan vara flexibla, snabbfotade och snabba till beslut. Samtidigt har vi mångårig kompetens inom industrifastigheter och kan ta oss an även fastigheter i stort utvecklingsbehov, med eftersatt underhåll och stort ombyggnads-/moderniseringsbehov.

Våra fastighetsprojekt

Köping

Fastigheten Sjötullen 1:9 på 11 000 m2 byggnad och ca 25 000 kvm tomt förvärvades år 2005. Fastigheten är uthyrd till Tibnor AB och har byggts ut och anpassats efter hyresgästens önskemål.

Eskilstuna

Fastigheten Lyktan 4 på 6 100 m2 och ca 25 000 kvm tomt förvärvades år 2006 från Hultafors AB. Fastigheten har genomgått en omfattande renovering och anpassning. Hyresgäster är nu Jeba Pulverlackering, Kemiska Tvätten och Yrkesakademin.

Järfälla

En tomt på 25 000 kvm vid Bruttovägen. Ett distributionslager har projekterats på tomten.

Linköping

Fastigheten Mejseln 1 omfattar 2 664 kvm byggnad, 5 541 kvm tomt och förhyrs till Linköpings Stål AB, en Tibnorägd återförsäljare av stål.

Falköping

Fastigheterna Bajonetten 3,4,5 och Falevi 3:2 och 3:3 omfattar totalt 3 390 kvm byggnad, 14 990 kvm tomt och hyrs av Tappers Stål och Metaller AB, en Tibnorägd återförsäljare av stål.

Kil

Fastigheten omfattar totalt 3 832kvm byggnad, 10 613 kvm tomt och hyrs av EO Stål AB, en Tibnorägd återförsäljare av stål.

75 nya vårdbostäder centralt i Uppsala!

Nu bygger vi 75 vårdbostäder nära Gränbypark i Uppsala. Ett nytt område växer fram med både bostäder och lokaler. Vårdboendet får en skyddad gård för utevistelse.

Inflyttning sommaren 2018.

Läs mer

Nu bygger vi 40 nya vårdbostäder i Åkersberga!

De nya vårdbostäderna ligger naturnära med både bussförbindelse och matbutik intill. I bottenvåningen finns ett par lokaler för uthyrning. Här ser vi gärna en frisör, fotvård eller liknande service.

Inflyttning sommaren 2017.

Läs mer

Kod Arkitekter och Svenska Stadsbyggen utvecklar koncept för blandad stadsmiljö

Kod Arkitekter har inlett ett samarbete med Svenska Stadsbyggen kring ett bostadskoncept för en mer blandad stadsmiljö. Genom att låta lägenheter, vårdbostäder och förskola mötas i samma fastighet skapas boendekvaliteter, mänskliga möten och ett rikare stadsliv. Konceptet är aktuellt just nu, bland annat i en byggherredialog i Eskilstuna kommun.

Läs mer

Läs mer

Svenska Stadsbyggen och Kod i Byggherredialog

Svenska Stadsbyggen och Kod Arkitekter har som ett av fem team valts ut att delta i en byggherredialog arrangerad av Eskilstuna kommun rörande området Årby Norra. Syftet med byggherredialogen är att utveckla ett nytt hållbart bostadsområde i Årby och intresset från fastighetsägare, exploatörer och arkitekter har varit stort, meddelar Eskilstuna kommun i ett pressmeddelande

Ett urval av mediernas rapportering kring nyheten:

”De kan bygga de nya bostäderna i Årby” / Eskilstunakuriren
”Planerar för ny stadsdel i Eskilstuna” / Fastighetsnytt
”Nya bostäder i Årby norra” / Byggnyheter.se

Läs mer om Kod på deras hemsida

Läs mer

Nylansering Stadsbyggen.se

Tre företag blir ett när Svenska Vårdbyggen, Svenska Bostadsbyggen & Svenska Stålbyggen går samman under ett företag och ett varumärke – Svenska Stadsbyggen.

Namnet valde vi för att Stadsbyggen på ett bra sätt reflekterar mixen av våra tre affärsområden bostäder, samhällsfastigheter och industrifastigheter. Det är vår förhoppning att vårt erbjudande till våra kunder skall vara tydligt.

Läs mer

Säljstart Story 567!

Svenska Stadsbyggen ligger tillsammans med Krook & Tjäder Uppsala bakom Uppsalas häftigaste nybygge – Story 567!

Med loft i nästan alla lägenheter, balkonger, terrasser och spännande materialval är det som att en liten by har landat på taket – kom in och titta!

Läs mer!

Läs mer