Om Svenska Stadsbyggens bostäder

Våra bostadsprojekt låg tidigare i ett separat bolag, Svenska Bostadsbyggen. Idag är det ett affärsområde inom Svenska Stadsbyggen som vi kommer att satsa stort på. Främst flerbostadshus i olika upplåtelseformer, dvs. både bostads- och hyresrätter.

Alla bostadsprojekt vi genomför är förstås olika, men gemensamt är att vi vill skapa inbjudande och omhändertagna miljöer, i och utanför våra projekt. Den visuella upplevelsen är central liksom människors behov.

Det här är en filosofi som genomsyrar alla våra vårdboenden och nu också de bostäder vi utvecklar. Vi ser exempelvis gården och de gemensamma, sociala ytorna i en bostadsmiljö som lika viktiga som planlösningen.

För oss är det viktigt att värna rummet mellan husen, vilket vi ser som avgörande om man som vi vill vara med och utveckla den lokala stadsbilden. Dialog och samverkan med kommunen och andra aktörer där vi verkar ser vi därför som centralt i vårt arbete.

Exempel på detta och mer om hur vi jobbar kan ni hitta i dessa artiklar om det uppmärksammade
Sköns Bostäder AB och Sköns Bostad och Seniorboende AB i:

Fastighetstidningen
Tidningen BOFAST
Fastighetsförvaltaren

Process- och värderingsdrivet arbetssätt

För att åstadkomma en vacker och omhändertagen boendemiljö har vi valt att arbeta efter motsvarande principer som vi har valt för utvecklingen av vårdboenden; på ett process- och värderingsdrivet sätt där vi fokuserar på ett antal värdeord:

Trivsamt
Våra boenden planeras och utvecklas utifrån tanken att de boende ska få ta del av en stimulerande omgivning, inte bara ett enskilt boende, som erbjuder såväl umgänge som nya intryck. Det innefattar både inomhus- och utomhusmiljön.

Engagemang
Vi är med från början och tar sedan ansvar genom hela kedjan inte minst under den viktigaste tiden – då huset faktiskt har tagits över av de boende. Vi är kort sagt en aktiv och engagerad hyresvärd om det rör sig om hyresrätter och tillgänglig om det rör sig om bostadsrätter.

Utveckling
Vi ser till att alltid utvecklas genom att hela tiden inkorporera nya och smartare lösningar i våra projekt. Vi tar tillvara erfarenheter och kan därmed sikta ännu högre. Vår höga ambition är att skapa bra boenden som hjälper oss att vara i ständig utveckling.

Personligt
Att personligen följa upp boendekvaliteten i våra fastigheter är en naturlig del i vårt ansvarstagande. Vi är måna om att få reda på vad som fungerar bra och vad vi kan utveckla. Vi är ett litet företag med korta beslut – aldrig längre bort än ett telefonsamtal.

Hållbart
Ett bra boende ska tåla tidens tand och vara en bestående investering för flera generationer. Det innefattar driftsekonomi, klimatsmart teknik och en tidlös, vacker arkitektur som passar väl in i den befintliga miljön.

Story 567

Svenska Stadsbyggen ligger tillsammans med Krook & Tjäder Uppsala bakom Uppsalas häftigaste nybygge – Story 567!

Med loft i nästan alla lägenheter, balkonger, terrasser och spännande materialval är det som att en liten by har landat på taket – kom in och titta!

Läs mer
Tidigare ägda och projektutvecklade fastigheter

Nytt vårdboende med 79 lägenheter byggs i Jordbro

Publicerat: 17 Februari 2019. Uppdaterat 16 November.

Kallhäll under uppförande

Första spadtag, najtag i Jordbro

Jordbro under uppförande

Läs mer

Nytt vårdboende med 54 lägenheter byggs i Kallhäll

Publicerat: 17 Februari 2019.

Läs mer

Nytt Vårdboende i Åkersberga

Nu har vi öppnat 40 nya vårdbostäder på Kantarellvägen i Åkersberga. Boendet ligger naturnära med Ica butik intill. I bottenvåningen finns en lokal på ca 84 kvm att hyra. Här ser vi gärna ett café, frisör eller fotvård.

Läs mer

75 Vårdbostäder nu Inflyttat!

75 vårdbostäder nu inflyttat i Gränby, Uppsala.

Läs mer

Industrifastighet i Järfälla

Järfälla tomt 25 000 kvm vid Bruttovägen. Här färdigställer vi idag ett industrihus på c:a 14 000 kvm med första inflyttning i april 2018.

Läs mer

Roslags Näsby

I Roslags Näsby i Täby är Svenska Stadsbyggen en av byggherrarna för området och kommer att uppföra en byggnad med 95 vårdbostäder och en förskola för 120 barn. Med föreningen av vårdboende och förskola vill vi skapa ett socialt kvarter med goda förutsättningar för möten över generationsgränserna. En hälsofrämjande miljö med stort fokus på gemensamma utrymmen, grönska och ekosystemtjänster. Ett entrékafé i markplan ger byggnaden en öppenhet mot gatan som berikar stadsmiljön. Fasader i trä ger huset ett vänligt intryck samtidigt som det åldras vackert. (Arkitekt KOD).

Läs mer

30 Unika lägenheter nu under tak!

Story 5-6-7 uppförs intill Råbyvägen i Gränby och är ett vackert, arkitektritat hus i 7 våningar med bostadsrätter i varierande storlek som alla har en unik karaktär och personlighet.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att göra din intresseanmälan för projektet för att få mer information.

Se Aktuell video från Story 5-6-7

Läs mer

Välkommen upp på taket! Lördag den 16e September. Först till kvarn gäller!

Ni som anmält intresse för Story 5-6-7 är nu välkomna till en exklusiv förhandsvisning av lägenhetsstommarna.

Maila och boka in er på den tid som passar till johanna.rosander@riksmaklaren.se

STORY 5-6-7

Läs mer

75 nya vårdbostäder centralt i Uppsala!

Nu bygger vi 75 vårdbostäder nära Gränbypark i Uppsala. Ett nytt område växer fram med både bostäder och lokaler. Vårdboendet får en skyddad gård för utevistelse.

Inflyttning sommaren 2018.

Läs mer

Nu bygger vi 40 nya vårdbostäder i Åkersberga!

De nya vårdbostäderna ligger naturnära med både bussförbindelse och matbutik intill. I bottenvåningen finns ett par lokaler för uthyrning. Här ser vi gärna en frisör, fotvård eller liknande service.

Inflyttning sommaren 2017.

Läs mer